17/01-11
Pod-Racer i Maya 2011 - renderad med Mental Ray

leather bag

     
  Så var det så dags att till slut lära sig Maya =). Om mindre än 2 månader är det dags för praktik på Stripe i Oslo och till dess lär det bli till att tugga maya- tutorials för fulla muggar! Här har vi så min första "seriösa" bild jag modellerat, ljusatt och renderat i Maya 2011. Är inte helt enkelt att lägga om från
3D-Studio Max och V-Ray till Maya och Mental Ray men jag är ändå rätt nöjd! Har lagt en massa tid på att animera shabraket, men lyckas för tillfället inte med att batchrendera i Maya. Ska försöka styra upp det när jag har kommit lite längre i programmet och lägger då ut en kort animering här.
Så länge - håll till godo med dessa bilder! 
 

leather bag

     
  Den första praktikperioden av två är nu till ända. Jag har under tre lärorika, roliga och väldigt givande månader gått som "3D-praktikant" på Zynka i Göteborg. Zynka är dotterbolag till välkända arkitektfirman Samrén Månsson och det har verkligen varit spännande att jobba tätt ihop med oerhört kompetenta och inspirerande människor. Det känns tråkigt att lämna Zynka, jag har trivts mycket bra och hoppas såklart således att våra vägar möts igen =)
Klicka här för att kika på några prylar jag gjort under de sista praktikveckorna. 
 

3/11-10
Skultuna vinkylare, Origo från Ittala, UTÄNG bordslykta från IKEA & iPad från Apple

skultuna wine cooler

     

Praktiken på Zynka flyter på bra. Har under de senaste dagarna modellerat en hel del produkter som ska ingå i olika interörbilder. Klicka här för att se några av dessa produkter. Har ljusatt med enkel 3 punktsbelysning och renderat med VRAY.


18/9-10
Försöker lära mig V-Ray

Jag har under de senaste två veckorna tuggat en del V-Ray tutorials. Vore ju bra att vara lite insatt i V-Ray när praktiken på Zynka börjar på måndag. Jag har tagit min gamla vardagsrumsscen, bytt ut alla Mental Ray material till V-Ray material, ändrat ljussättningen och renderat med V-Ray. Det blev en dagsljussättning och en nattljussättning och på det stora hela så tycker jag V-Ray känns betydligt vassare än Mental Ray.

my livingroom
my livingroom

10/6-10
Slutprojekt färdigt och terminen slut

my livingroom

Första året av två på Computer Graphics Design utbildningen är nu till ända. De senaste dygnen har varit stressiga - ungefär lika stressiga som de alltid blir när deadline för ett projekt närmar sig. Sova mindre - jobba mer med andra ord! Mitt slutprojekt har gått ut på att modellera mitt eget vardagsrum och möblerna jag har däri. Detta har inneburit att jag under se senaste dagarna har kutat, klättrat & krupit omkring här hemma med tumstocken i högsta hugg. Summa summarum så har det varit ett riktigt roligt projekt.
Se alla bilderna här!


05/6-10
Stundande sommar men först slutprojekt

Första terminen på utbildningen, Computer graphics Design, är snart till ända. Efter en fantastiskt hektiskt, men väldigt lärorik och rolig, vår ska det nu bli skönt med sommar. Deadline för slutprojektet är 10/6, alltså om en dryg vecka. Detta sista projekt för terminen går för mig ut på att få till några bra interiörbilder att krydda portfolion med. 10/6 hittar du bilderna här!


 

25/5-10
Enskilt Projektarbete - Reklamfilm åt Tylöprint AB

 

Ett reklamprojekt åt Tylöprint Mäklarservice i Halmstad. Tylöprint vill på ett nytänkande sätt marknadsförsa sin nya produkt "Lamello Light Panel" för bank- och fastighetsmäklarbranchen. Filmen kommer att rulla på Tylöprints hemsida under sommaren 2010 samt finnas med i de nyhetsmail Tylöprint skickar ut till alla Sveriges största mäklarkedjor under juni månad. Se filmen på Tylöprints hemsida.


Portfolio

5/3-10
Projektarbete i grupp - Nyhetsinslag

 

Lorem ipsum dolor si sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque quam dolor, sodales eu porta ut, pretium nec diam. Donec aliquam laoreet elit, in volutpat nisi hendrerit nec. Nam sapien massa, scelerisque a ultrices quis, blandit in diam. Nulla vitae auctor mauris. Ut vulputate, ante nec egestas tempus, lorem lectus ultricies.


 

11/2-10
Enskilt projektarbete - Husprojekt

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque quam dolor, sodales eu porta ut, pretium nec diam. Donec aliquam laoreet elit, in volutpat nisi hendrerit nec. Nam sapien massa, scelerisque a ultrices quis, blandit in diam. Nulla vitae auctor mauris. Ut vulputate, ante nec egestas tempus, lorem lectus ultricies.